MASINI.ODAT.RO - stiri auto, articole auto, ASF scumpeste din nou asigurarile RCA cu 30%!
Cauta 

register iconFa-ti cont! login iconIntra in cont!

123auto logo

ASF scumpeste din nou asigurarile RCA cu 30%!

ASF scumpeste din nou asigurarile RCA cu 30%!Guvernul a adoptat, miercuri, proiectul de hotarare privind stabilirea tarifelor RCA, actul normativ incluzand si o anexa care stabileste preturile maxime la care pot fi vandute polite si pentru masinile electrice. Singurile veti bune pentru oferii obinuii se refer la faptul c îi vor putea face asigurare i o lun, dou sau trei, iar contractul RCA poate fi suspendat la cererea asiguratului.

Parlamentarii îi repro_eaz preedintelui ASF proasta gestionare a crizei tarifelor pentru policele RCA, care i-au scos pe transportatori în strad. Ace_tia acuz ASF c face jocurile firmelor de asigurare _i c au permis cre_terea nejustificata a precurilor.

Potrivit proiectului de plafonare a tarifelor asigurrilor auto obligatorii, policele pentru camioane se vor ieftini cu 40 la sut, îns se vor scumpi cu peste 30 la sut cele pentru autoturisme. Ce se va întâmpl îns peste _ase luni, atunci când proiectul nu î_i va mai face efectul ramâne un mare mister.

Tarifele maxime au fost anuncate înc de sptmâna trecut, îns ordonanca de urgenc adoptat miercuri de Guvern include _i câteva noutci care protejeaz proprietarii de ma_ini.

In cazul persoanelor fizice, o prima maxima RCA de 3.087 lei ar urma sa fie platita de un sofer care are mai putin de 25 de ani si conduce o masina de peste 2.500 cmc, iar cea mai redusa prima RCA, de 610 lei, va fi achitata de un sofer cu varsta cuprinsa intre 31 si 40 de ani pentru un autovehicul cu o capacitate de 1.201 - 1.400 cmc.

In cazul autovehiculelor destinate transportului de marfa, o persoana fizica va plati intre 749 lei, pentru o masa maxima mai mica de 2,3 tone, si 2.979 lei - pentru un autovehicul de peste 16 tone. De asemenea, un posesor de motocicleta, motoscuter, motoreta sau ATV va plati 294 lei pentru un vehicul de pana in 50 cmc si 581 lei pentru mai mult de 50 cmc.

Policele RCA pot fi încheiate _i pe perioade de o lun, îns sistemul bonus malus nu se va aplica în acest caz, motiv pentru care _oferii care nu au avut parte de incidente nu vor mai beneficia de reduceri ale tarifelor. În schimb, cei care au provocat incidente vor beneficia de ultimul sistem bonus malus care a fost valabil în cazul lor, fr ca precul final s fie mai mare decât precul maxim stabilit prin lege.0 Comentarii pentru ASF scumpeste din nou asigurarile RCA cu 30%!


Nici un comentariu pentru aceasta stire auto.
Fii tu primul care comenteaza

Comenteaza aceasta stire auto:
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu (nu va fi publicat pe site)
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu

Alte stiri auto

SUBMENIU

Masini Noi

Masini Second Hand

Auto Utile