MASINI.ODAT.RO - stiri auto, articole auto, CE va suspenda procedura daca taxa auto va fi aprobata
Cauta 

register iconFa-ti cont! login iconIntra in cont!

123auto logo

CE va suspenda procedura daca taxa auto va fi aprobata

CE va suspenda procedura daca taxa auto va fi aprobata


poze CE va suspenda procedura daca taxa auto va fi aprobata

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, i-a informat pe membrii Guvernului ca modificarile privind "taxa de poluare auto" vor fi promovate în urmatoarea sedinta de Guvern, iar procedura de infringement va fi suspendata total atunci când acestea vor fi aprobate de Parlament.

Vosganian a afirmat, în sedinta de miercuri a Executivului, ca Laszlo Kovacs, comisar european pentru taxe si impozite, "a transmis felicitari" Guvernului pentru proiectul de ordonanta de urgenta propus Comisiei Europene privind modificarea taxei de poluare auto.

El a apreciat ca adoptarea ordonantei de urgenta privind noua taxa de poluare auto va reprezenta un prim pas pentru suspendarea procedurii de infringement de catre Comisia Europeana, suspendarea totala urmând a avea loc în momentul în care Parlamentul va aproba acest act normativ.

Ministrul Mediului, Korodi Attila, a declarat, vineri, ca Guvernul va stabili valoarea finala a taxei de prima înmatriculare în functie de trei noi cerinte ale Comisiei Europene, care însa nu vor schimba fundamental valorile propuse de expertii români.

Comisia Europeana a cerut României sa stabileasca un cuantum mai mare al taxei de prima înmatriculare în cazul masinilor mai slabe din punct de vedere al tipului de catalizator euro folosit, ca taxa sa scada mai mult în functie de vechime în cadrul aceleiasi grupe euro si ca procedura de contestare a taxei sa fie extinsa si mai clar stabilita.

Comisia Europeana a trecut, la finele lunii noiembrie, la a doua etapa a procedurii de infringement împotriva României în cazul taxei de prima înmatriculare, autoritatile având la dispozitie doua luni pentru a se conforma solicitarilor Executivului.

Seful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea, a anuntat, în urma cu o saptamâna, ca propunerile României privind modificarile care vor fi aduse taxei auto au fost apreciate la Bruxelles ca fiind "în acord cu legislatia europeana în domeniu.
Vezi stiri auto despre:
masini, masini noi, piata din romania, taxa auto, taxa de prima inmatriculare, masini second hand, taxa de poluare, comisia europeana

0 Comentarii pentru CE va suspenda procedura daca taxa auto va fi aprobata


Nici un comentariu pentru aceasta stire auto.
Fii tu primul care comenteaza

Comenteaza aceasta stire auto:
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu (nu va fi publicat pe site)
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu

Alte stiri auto

SUBMENIU

Masini Noi

Masini Second Hand

Auto Utile