MASINI.ODAT.RO - stiri auto, articole auto, CITROEN C-CACTUS: IN CAUTAREA SIMPLITATII
Cauta 

register iconFa-ti cont! login iconIntra in cont!

123auto logo

CITROEN C-CACTUS: IN CAUTAREA SIMPLITATII

CITROEN C-CACTUS: IN CAUTAREA SIMPLITATII


poze CITROEN C-CACTUS: IN CAUTAREA SIMPLITATII

CITROEN C-CACTUS: IN CAUTAREA SIMPLITATII-1 CITROEN C-CACTUS: IN CAUTAREA SIMPLITATII-2 CITROEN C-CACTUS: IN CAUTAREA SIMPLITATII-3
CITROEN C-CACTUS: IN CAUTAREA SIMPLITATII-4

C-Cactus este un concept car inovator care va fi prezentat, in premiera mondiala, la Salonul Auto de la Frankfurt din 2007. Prin C-Cactus, Citroën dezvolta o noua viziune asupra automobilului, bazata pe valorile esentiale, si raspunde provocarii de a propune o berlina ecologica, cu un stil atractiv si dinamic, dotata cu o motorizare hibrid HDi, la pretul unui C4 echipat standard. Pentru a rezolva aceasta ecuatie complexa, Citroën a gasit noi modalitati de realizare, renuntand la unele componenete care nu sunt esentiale pentru confortul pasagerilor, in favoarea unei tehnologii, unui stil si unor echipamente ecologice utile pasagerilor.

C-Cactus este un vehicul ecologic, construit in mare parte din materiale reciclate sau reciclabile si care, asemenea speciei de vegetatie pe care o evoca, consuma putin. Datorita motorizarii HDi hibrid si greutatii sale de doar 1.306 kg, consumul este de 3,4 l/100 km, iar nivelul emisiilor de CO2 nu depaseste 78 g/km.

C-Cactus nu costa mai mult decat un C4 cu echipare standard, iar costurile reduse de fabricatie se explica prin alegerea unor materiale noi si prin diminuarea numarului de componente utilizate. Habitaclul conceptului C-Cactus este compus din doar 200 de piese, aproape de doua ori mai putine decat cele folosite pe o berlina obisnuita de aceeasi talie. Inginerii Citroën au reusit acest lucru simplificand la maximum anumite mecanisme si piese, reunind mai multe functii intr-o singura componenta si suprimand toate elementele neesentiale functionarii vehiculului sau confortului si sigurantei pasagerilor. Astfel, plansa de bord a fost eliminata iar ansamblul functiilor oferite de aceasta, in mod normal, au fost regrupate pe consola centrala si pe centrul fix al volanului. Consola centrala integreaza, printre altele, un ecran tactil care ofera acces la computerul de bord, sistemul de navigatie si la comenzile sistemului de climatizare. Comenzile pentru avarii, lumini, stergatoare, claxon si cruise control se gasesc pe centrul fix al volanului. Un alt aspect inedit il constituie « cheia de contact » care este in acelasi timp MP3 player portabil. Contactul este situat tot in centrul fix al volanului.

C-Cactus este un autovehicul cu o constructie simplista, lucru demonstrat si de partea frontala, conceputa din doar doua elemente: capota fixa care inglobeaza si aripile plus o trapa simpla care permite accesul la functiile ce tin de intretinerea vehiculului (verificarea uleiului, a lichidului de parbriz, etc.).

Performantele ecologice ale conceptului C-Cactus sunt remarcabile. In ceea ce priveste protectia mediului inconjurator, Citroën a venit intotdeauna cu idei si tehnologii inovatoare si accesibile. C-Cactus dispune de o motorizare diesel-hibrid, asociind un propulsor HDi cu filtru de particule, care dezvolta 70 CP, cu un motor electric, care furnizeaza un plus de 30 CP. Viteza modelului C-Cactus este limitata la 150 km/h, acest fapt contribuind la bilantul ecologic pozitiv al conceptului si incadrandu-l in categoria vehiculelor citadine.

C-Cactus este un concept cu o personalitate unica, cu un design captivant, modern si inedit. Farurile ii confera conceptului C-Cactus acest aer captivant prin forma rotunjita si usor ascutita. Acestea sunt subliniate de doua fante de aer cilindrice situate pe bara de protectie, aflate sub grila de aerisire cu motive moderne care contribuie la liniile rotunjite ale vehiculului, conferindu-i o tenta puternica si energica. Capota este prevazuta cu doua prize de aer care contribuie de asemenea la aspectul dinamic al lui C-Cactus. O atentie deosebita a fost acordata si rotilor. Jantele de 21 inch si anvelopele cu talon jos sunt elemente de stil inconfundabil si contribuie la aspectul puternic si modern. Pentru a intari originalitatea conceptului, anvelopele sunt stilizate cu motive de culoare verde pe fond alb. Stopurile amintesc de forma farurilor si prezinta un alt element inedit : plasticul interior este decupat oferind mai multa vizibilitate soferului la manevre.

Si la interior C-Cactus da dovada de originalitate si ingeniozitate. Design-ul, materialele utilizate, motivele decorative si culorile confera habitaclului o ambianta in acelasi timp minimalista, sic si aerisita. Aspectul materialelor utilizate la interior inspira calitate, dar in afara de latura estetica, acestea sunt economice si ecologice. C-Cactus beneficiaza de echipamente performante, de spatiu interior optimizat si modularitate deosebita. Dimensiunile familiale ale conceptului C-Cactus (4,2 m lungime si 1,8 m latime) si portbagajul generos si modulabil (intre 500 si 1 100 de litri) ofera pasagerilor tot confortul necesar. Pentru a completa senzatia de confort si stilul inconfundabil, C-Cactus beneficiaza de un plafon panoramic care ofera o luminozitate deosebita in interiorul habitaclului.

C-Cactus, conceptul inovator, va fi prezentat de Citröen in premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt pe 11 septembrie.Vezi stiri auto despre:
masini, masini noi, salon auto, citroen, concept, ecologic, economic, salonul auto de la frankfurt, hibrid, hybrid, hdi, citroen c4, dpf, c4, c-cactus, citroen c-cactus

0 Comentarii pentru CITROEN C-CACTUS: IN CAUTAREA SIMPLITATII


Nici un comentariu pentru aceasta stire auto.
Fii tu primul care comenteaza

Comenteaza aceasta stire auto:
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu (nu va fi publicat pe site)
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu

Alte stiri auto

SUBMENIU

Masini Noi

Masini Second Hand

Auto Utile