MASINI.ODAT.RO - stiri auto, articole auto, COMISIA EUROPEANA A APROBAT PRELUAREA JAGUAR SI LAND ROVER
Cauta 

register iconFa-ti cont! login iconIntra in cont!

123auto logo

COMISIA EUROPEANA A APROBAT PRELUAREA JAGUAR SI LAND ROVER

COMISIA EUROPEANA A APROBAT PRELUAREA JAGUAR SI LAND ROVER


poze COMISIA EUROPEANA A APROBAT PRELUAREA JAGUAR SI LAND ROVER

Comisia Europeana a aprobat preluarea diviziilor Jaguar si Land Rover de catre compania indiana Tata Motors, de la grupul american Ford. Tata Motors a achizitionat de la Ford, în luna martie, cele doua prestigioase marci auto britanice, firma auto indiana platind 2,3 miliarde dolari (1,5 miliarde euro) pentru aceasta achizitie. CE a dat unda verde acestei preluari, pe baza unei proceduri simplificate, constatând ca nu exista probleme majore de afectare a concurentei pe piata si în lipsa unor reclamatii din partea competitorilor, scrie Rompres.

Potrivit agentiei Press Trust of India, firma auto indiana platind mai mult de doua miliarde de dolari pentru aceasta achizitie. Dupa ce a înregistrat pierderi de 2,7 miliarde de dolari în 2007, compania Ford s-a declarat dispusa sa vânda cele doua marci pentru a se putea concentra asupra vânzarilor din America de Nord. Grupul american a cumparat marca Jaguar în 1989, pentru suma de 1,6 miliarde de lire sterline si marca Land Rover de la BMW pentru 1,7 miliarde lire sterline în 1990. În luna martie a anului trecut, Ford a vândut Aston Martin, o alta marca britanica, pentru 925 milioane de dolari.

Achizitionarea marcilor britanice de catre Tata Motors marcheaza extinderea capacitatii de productie a constructorului auto indian, care include modele precum Indica, Indigo, Sumo Grande, si nu în ultimul rând Nano, automobilul care se vinde cu doar 2.500 de dolari.


Sursa:
www.Antena3.ro


Vezi stiri auto despre:
masini, masini noi, bmw, ford, investitie, piata americana, preluare, jaguar, aston martin, comisia europeana, land rover, tata motors, tata nano, nano

0 Comentarii pentru COMISIA EUROPEANA A APROBAT PRELUAREA JAGUAR SI LAND ROVER


Nici un comentariu pentru aceasta stire auto.
Fii tu primul care comenteaza

Comenteaza aceasta stire auto:
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu (nu va fi publicat pe site)
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu

Alte stiri auto

SUBMENIU

Masini Noi

Masini Second Hand

Auto Utile