MASINI.ODAT.RO - stiri auto, articole auto, Chevrolet Volt castiga Marele Premiu pentru Mediu 2009
Cauta 

register iconFa-ti cont! login iconIntra in cont!

123auto logo

Chevrolet Volt castiga Marele Premiu pentru Mediu 2009

Chevrolet Volt castiga Marele Premiu pentru Mediu 2009


poze Chevrolet Volt castiga Marele Premiu pentru Mediu 2009

Paris – Modelului Chevrolet Volt i-a fost decernat Marele Premiu pentru Mediu pentru tehnologia sa revolutionara, în cadrul celei de-a 24-a editii a Festival Automobile International (Festivalului Auto International) organizat la Paris.

De 24 de ani, Festival Automobile International a recunoscut valoarea inovatiilor din industria auto, un domeniu care stârneste emotie si pasiune. În cadrul festivitatii din acest an, organizatorii au subliniat faptul ca, în contextul actual al crizei economice, atât perceptia noastra asupra autovehiculului cât si modul în care îl folosim se vor schimba cu siguranta. „Proiectantii, inginerii si specialistii de marketing din industria auto trebuie sa gaseasca raspunsuri noi si valabile la acest paradox: sa conceapa un autovehicul care sa vina în întâmpinarea unor asteptari si cerinte noi, fara a face compromisuri la capitolul imagine”, a declarat presedintele festivalului, Remy Depoix.

Tinând cont de aceste noi teme, juriul, format din reprezentanti ai industriei auto, artisti si factori de decizie din mass-media si prezidat de arhitectul Jean-Michel Wilmotte si laureatul de patru ori al campionatului mondial de Formula 1 Alain Prost, a acordat „Grand Prix de l’Environnement 2009” modelului Chevrolet Volt.

Chevrolet Volt este propulsat de sistemul electric revolutionar produs de GM, ce poarta denumirea de Voltec si este destinat autovehiculelor electrice cu autonomie extinsa. Pentru calatorii de pâna la 60 km, modelul Volt va functiona doar cu energia furnizata de bateria litiu-ion, ce poate fi încarcata de la o priza standard de 230 V. Pentru distante mai mari, autovehiculul va continua sa ruleze cu energia electrica generata de un motor cu combustie interna, de dimensiuni reduse. Curentul electric este cel care pune în miscare rotile, în orice moment si la orice viteza.

„Este o onoare deosebita sa primesc acest premiu în numele General Motors si al tuturor celor care si-au adus contributia la acest proiect de pionierat. Chevrolet Volt redefineste ideea de transport auto”, a declarat Brent Dewar, vice-presedinte GM Europe în cadrul Departamentului de vânzari, marketing si activitati post-vânzare. „Datorita sistemului de propulsie Voltec, autovehiculul le ofera clientilor posibilitatea de a parcurge câteva sute de kilometri utilizând numai energia electrica, raspunzând astfel provocarilor prezente si viitoare legate de energie si mediu”.
Vezi stiri auto despre:
masini, masini noi, chevrolet, gm, general motors, emisii de noxe reduse, ecologic, economic, protectia mediului inconjurator, eco-friendly, emisii reduse, consum de combustibil redus, premiu, electric, motor electric, vehicul electric, masina electrica, emisii zero, chevrolet volt, volt, voltec, festival, festivalul auto international de la paris

0 Comentarii pentru Chevrolet Volt castiga Marele Premiu pentru Mediu 2009


Nici un comentariu pentru aceasta stire auto.
Fii tu primul care comenteaza

Comenteaza aceasta stire auto:
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu (nu va fi publicat pe site)
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu

Alte stiri auto

SUBMENIU

Masini Noi

Masini Second Hand

Auto Utile