MASINI.ODAT.RO - stiri auto, articole auto, Detectoarele radar ar putea fi scoase in afara legii
Cauta 

register iconFa-ti cont! login iconIntra in cont!

123auto logo

Detectoarele radar ar putea fi scoase in afara legii

Detectoarele radar ar putea fi scoase in afara legii


poze Detectoarele radar ar putea fi scoase in afara legii

Cresterea alarmanta a numarului accidentelor rutiere a determinat politia sa propuna interzicerea detectoarelor de radar. Actul normativ, propus de Directia Regim Permise prevede interzicerea detectoarelor si ar putea sa intre în vigoare, chiar anul acesta. Politistii spun ca detectoarelor induc soferilor un sentiment de falsa siguranta si sunt tentati sa nu respecte limitele de viteza.

Potrivit datelor furnizate de Politia Rutiera, anul trecut, agentii de circulatie au ridicat cu 20% mai multe permise de conducere si au dat mult mai multe amenzi. Cu toate acestea, numarul accidentelor grave a crescut.

Modelul legislativ propus de politie este cel francez. Acolo detectoarele au fost interzise, dupa ce populatia a fost consultata printr-un referendum. Efectele scoaterii detectoarelor de radar în afara legii nu s-au lasat asteptate, numarul accidentelor scazând semnificativ. La momentul actual, detectoarele mai sunt permise doar în câteva state din Uniunea Europeana.

Victimele soferilor vitezomani sunt de parere ca cei ce folosesc detectoare de radar pleaca din start de la ideea de a nu respecta legea rutiera, dar si de a nu fi pedepsit. Din aceste motive, sustin victimele, dispozitivele de detectie a radarelor ar trebui interzise.

Pentru reducerea numarului de accidente, politia propune si alte solutii. Investitiile în infrastructura, educatia rutiera, dar si înasprirea sistemului de examinare pentru obtinerea permisului de conducere sunt doar câteva dintre acestea.


Sursa:
www.Antena3.ro


Vezi stiri auto despre:
masini, statistici, politia, politia romana, politia rutiera, detectoare de radar

0 Comentarii pentru Detectoarele radar ar putea fi scoase in afara legii


Nici un comentariu pentru aceasta stire auto.
Fii tu primul care comenteaza

Comenteaza aceasta stire auto:
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu (nu va fi publicat pe site)
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu

Alte stiri auto

SUBMENIU

Masini Noi

Masini Second Hand

Auto Utile