MASINI.ODAT.RO - stiri auto, articole auto, Doua recorduri de consum pentru propulsorul HDi
Cauta 

register iconFa-ti cont! login iconIntra in cont!

123auto logo

Doua recorduri de consum pentru propulsorul HDi

Doua recorduri de consum pentru propulsorul HDi


poze Doua recorduri de consum pentru propulsorul HDi

Helen si John Taylor, doi australieni carora le place provocarea, au doborat recordul de consum la volanul unui model 308 echipat cu un motor de 110 CP, de 1.6 l HDi FAP. Masina a inregistrat un consum mediu de 3.13 litri/100 km si emisii de CO2 de numai 85 g/ km. Al doilea record se refera la distanta parcursa cu un rezervor plin: 1 919 km cu 60 litri de motorina.

Eficienta completata cu protejarea mediului inconjurator a fost principala preocupare de care s-a tinut seama la proiectarea modelului Peugeot 308. Pentru a obtine rezultatul dorit s-a acordat o atentie deosebita aerodinamicitatii, obtinanduse un coeficient Cx de 0.29, s-au folosit pneuri Michelin Energy Saver care reduc rezistenta la rulare cu 20%, s-au propus motorizari pe benzina si motorina – in special motorul 1.6 litri HDi FAP ce inregistreaza emisii CO2 de 120g/km – si s-a avut in vedere si procesul de reciclare ce vizeaza 99% din greutatea lui 308. In fine, 308 a inregistrat reduceri ale consumului de carburant si, in consecinta, ale emisiilor CO2 de 10% comparativ cu modelul precedent.

Recordurile au fost inregistrate pe un traseu cu o lungime de 14 580 km de-a lungul Australiei. Helen si John Taylor au transportat si bagajul necesar expeditiei. Ca urmare a recordului stabilit vor fi inclusi in Cartea Recordurilor, editia 2009.

Recordul australienilor a fost atestat de Philip Swindells, inspectorul Politiei din Victoria. In atestare se mentioneaza ca absolut niciun echipament de pe masina nu a fost schimbat sau modificat.

Recordul precedent a apartinut unui 307, ce a inregistrat un consum de 3.49 litri/ 100 km.
Vezi stiri auto despre:
masini, masini noi, peugeot, emisii de noxe reduse, ecologic, economic, protectia mediului inconjurator, eco-friendly, emisii reduse, consum de combustibil redus, hdi, record, peugeot 308, peugeot 307, 308, fap, 307

0 Comentarii pentru Doua recorduri de consum pentru propulsorul HDi


Nici un comentariu pentru aceasta stire auto.
Fii tu primul care comenteaza

Comenteaza aceasta stire auto:
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu (nu va fi publicat pe site)
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu

Alte stiri auto

SUBMENIU

Masini Noi

Masini Second Hand

Auto Utile