MASINI.ODAT.RO - stiri auto, articole auto, Fiat si Chrysler au creat o alianta
Cauta 

register iconFa-ti cont! login iconIntra in cont!

123auto logo

Fiat si Chrysler au creat o alianta

Fiat si Chrysler au creat o alianta


poze Fiat si Chrysler au creat o alianta

Producatorul italian Fiat si gigantul american Chrysler au cazut de acord asupra crearii unei aliante strategice globale, arata companiile într-un comunicat. Conform întelegerii, Fiat va obtine o cota de 35% din Chrysler. În schimb producatorul american va avea acces la tehnologiile de creare a unor vehicule eficiente în privinta consumului. Se spera ca aceasta va duce la economii însemnate pentru Chrysler.

Sindicatul municitorilor din domeniul auto american a salutat acordul, aratând ca ar putea ajuta la pastrarea locurilor de munca din SUA.

Conform întelegerii, Chrysler va obtine: acces la tehnologiile auto de protejare a mediului si componente,posibilitatea unor economii importante, acces la reteaua de distributie a Fiat în piete importante din afara SUA si la baza sa de furnizori globali.

În schimb Fiat va primi acces la reteaua de distributie Chrysler si furnizori, o cota de 35% din Chrysler.

Oricum, se subliniaza foarte clar ca acordul nu obliga Fiat sa finanteze Chrysler în viitor. Producatorii auto mondiali au vazut în ultimul an cum vânzarile lor se prabusesc pe fondul unei economii tot mai neperformante. Chrysler a primit un împrumut de urgenta de la guvernul SUA de 4 miliarde dolari, în vreme ce Fiat a declarat ca este o companie prea mica pentru a continua de una singura.

Directorul Fiat, Sergio Marchionne, aprecia ca acordul reprezinta o piatra de hotar în schimbarea rapida a peisajului în sectorul auto. Iar presedintele Chrysler, Bob Nardelli, crede ca alianta creeaza potentialul unui nou competitor global puternic.

Acordul urmeaza a fi aprobat de autoritatile de reglementare, inclusiv Trezoreria americana. Tranzactionarea actiunilor Fiat a fost suspendata marti, pe fondul speculatiilor unei posibile aliante cu compania americana. Dupa anunt, actiunile acesteia au crescut cu 3,5%. În aceeasi zi, producatorul german Daimler recunostea ca este interesat de vânzarea celor 20% din actiuni pe care le detine la Chrysler.


Sursa:
www.Antena3.ro


Vezi stiri auto despre:
masini, masini noi, piata europeana, fiat, investitie, piata americana, preluare, chrysler, faliment, fuziune, alianta

0 Comentarii pentru Fiat si Chrysler au creat o alianta


Nici un comentariu pentru aceasta stire auto.
Fii tu primul care comenteaza

Comenteaza aceasta stire auto:
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu (nu va fi publicat pe site)
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu

Alte stiri auto

SUBMENIU

Masini Noi

Masini Second Hand

Auto Utile