MASINI.ODAT.RO - stiri auto, articole auto, GUVERNUL ROMAN SI CE AU CAZUT DE ACORD IN PRIVINTA TAXEI AUTO
Cauta 

register iconFa-ti cont! login iconIntra in cont!

123auto logo

GUVERNUL ROMAN SI CE AU CAZUT DE ACORD IN PRIVINTA TAXEI AUTO

GUVERNUL ROMAN SI CE AU CAZUT DE ACORD IN PRIVINTA TAXEI AUTO


poze GUVERNUL ROMAN SI CE AU CAZUT DE ACORD IN PRIVINTA TAXEI AUTO

Guvernul român si reprezentantii Comisiei Europene au cazut de acord în privinta taxei de prima înmatriculare. Prin urmare, procesul intentat României de Comisia Europeana va fi suspendat. Guvernul trebuie sa emita un nou act normativ. În aceste conditii noua taxa ar putea fi aplicata de la 1 iulie. Taxa de prima înmatriculare a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2007. Oficialii europeni au anuntat înca de la început ca nu sunt de acord cu varianta impusa de statul român.

Nemultumire care s-a concretizat în noiembrie anul trecut prin demararea procedurii de infringement, un avertisment care ar fi putut duce România în fata instantei europene. Mai exact, expertii europeni sustineau ca taxa este discriminatorie în special în ceea ce priveste impozitarea masinilor second-hand din import si a celor autohtone.

Sub presiune, guvernul a acceptat reanalizarea modului de calcul al taxei. Iar rezultatul se pare ca a fost pe placul Europei. Surse apropiate comisiei sustin ca pentru masinile euro 4, taxa va creste de pâna la 3 ori, iar pentru cele vechi calculul se va face la valoarea de 10 euro pe centimetrul cub la care se aplica un coeficient de uzura si vechime. Noua forma a taxei va intra în vigoare la 1 iulie 2008.

Din acest moment, procesul pe care Comisia Europeana l-a intentat împotriva României va fi suspendat, iar actiunea în justitie se va încheia definitiv în momentul în care ordonanta va fi aprobata de Parlamentul României.

Taxa de prima înmatriculare a adus guvernului totusi anul trecut o gura de oxigen deloc de neglijat. Veniturile din aceasta sursa s-au ridicat, anul trecut, la circa 245 de milioane de euro.


Sursa:
www.Antena3.ro


Vezi stiri auto despre:
masini, masini noi, taxa, taxa auto, taxa de prima inmatriculare, masini second hand, taxa de poluare, comisia europeana

0 Comentarii pentru GUVERNUL ROMAN SI CE AU CAZUT DE ACORD IN PRIVINTA TAXEI AUTO


Nici un comentariu pentru aceasta stire auto.
Fii tu primul care comenteaza

Comenteaza aceasta stire auto:
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu (nu va fi publicat pe site)
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu

Alte stiri auto

SUBMENIU

Masini Noi

Masini Second Hand

Auto Utile