MASINI.ODAT.RO - stiri auto, articole auto, INTERSECTII AUTOMATIZATE PENTRU TRAFICUL DIN BUCURESTI
Cauta 

register iconFa-ti cont! login iconIntra in cont!

123auto logo

INTERSECTII AUTOMATIZATE PENTRU TRAFICUL DIN BUCURESTI

INTERSECTII AUTOMATIZATE PENTRU TRAFICUL DIN BUCURESTI


poze INTERSECTII AUTOMATIZATE PENTRU TRAFICUL DIN BUCURESTI

Începând cu luna mai 2008, mai multe intersectii din Bucuresti vor fi complet automatizate. Peste 100 de camere de luat vederi vor supraveghea modul în care soferii respecta regulile de circulatie, toata actiunea fiind monitorizata, dintr-un centru de comanda, de agenti de politie si de specialisti în siguranta circulatiei. Într-o prima etapa, sistemul de management al traficului din Bucuresti va fi operational pe relatia Baneasa - Berceni, dar si pe traseele Bd. Carol – Bd. Regina Elisabeta - Eroilor si Piata Muncii - Piata Unirii - Bulevardul Libertatii.

În noul sistem de management al traficului, semafoarele nu vor mai avea un timp fix pentru unda verde. Mai nou, aceasta va fi stabilita chiar de valorile de trafic din momentul respectiv. Timpii de semaforizare dintre zi si noapte vor fi diferiti în functie de fluxul de autovehicule de pe fiecare sens.

O alta noutate, arata jurnalistii de la Adevarul, priveste masinile de politie, de pompieri si ambulantele, care vor fi dotate cu niste dispozitive numite transpondere. Acestea sunt sesizate de dispozitivele de detectie din intersectii, iar masinile care se deplaseaza la urgente primesc unda verde.

De asemenea de luna viitoare peste 300 de autobuze vor avea montat un sistem GPS care va transmite în centrul de comanda informatii din trafic. Noul sistem, sustin edilii, va creste viteza dedeplasare cu 5% si va functiona printr-o retea speciala de fibra optica, la care vor fi cuplate atât aparatele si camerele din trafic, cât si semafoarele din intersectii.
Vezi stiri auto despre:
masini, politia, bucuresti, trafic, semafoare inteligente, automatizare, poilitia rutiera

0 Comentarii pentru INTERSECTII AUTOMATIZATE PENTRU TRAFICUL DIN BUCURESTI


Nici un comentariu pentru aceasta stire auto.
Fii tu primul care comenteaza

Comenteaza aceasta stire auto:
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu (nu va fi publicat pe site)
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu

Alte stiri auto

SUBMENIU

Masini Noi

Masini Second Hand

Auto Utile