MASINI.ODAT.RO - stiri auto, articole auto, MASINILE NON EURO AR PUTEA FI SCOASE DIN CIRCULATIE
Cauta 

register iconFa-ti cont! login iconIntra in cont!

123auto logo

MASINILE NON EURO AR PUTEA FI SCOASE DIN CIRCULATIE

MASINILE NON EURO AR PUTEA FI SCOASE DIN CIRCULATIE


poze MASINILE NON EURO AR PUTEA FI SCOASE DIN CIRCULATIE

Românii care au în posesie masini non-euro ar putea fi nevoiti sa renunte la ele deoarece acestea ar putea fi retrase din circulatie pe baza unei directive a Uniunii Europene care prevede scoaterea din uz a acestor autovehicule. Executivul european a început dezbaterile în acest sens. Din categoria masinilor care nu întrunesc normele europene privind gradul de poluare fac parte autoturismele marca Dacia 1310 fabricate pâna în 1998, Oltcit, Trabant sau Renault 21, daca enumeram doar o parte dintre ele.

Având în vedere ca în România exista foarte multe astfel de autovehicule, din cauza costurilor mai scazute de achizitionare si întretinere, aproximativ trei milioane de soferi români ar putea fi nevoiti sa renunte la mijlocul lor de transport. Costurile de casare urmeaza sa fie suportate de la bugetul de stat.

„La nivelul Uniunii Europene se discuta tot mai intens asupra unei directive de scoatere începând cu anul 2011 a autoturismelor non-Euro. În aceste conditii, România va asigura de la bugetul de stat toate costurile de casare si dezmembrare a autoturismelor non-Euro“, se arata în nota de fundamentare a proiectului ordonantei de urgenta privind taxa de poluare emisa de Guvern.

În aceste conditii, nu se stie daca vor exista despagubiri pentru cei care vor fi nevoiti sa renunte la masini din cauza ca nu respecta normele europene de poluare.

Pâna când directiva la care lucreaza Executivul european este definitivata, soferii români au înca posibilitatea sa-si vânda autoturismele sau sa încerce sa obtina avansul cumpararii unuia nou, prin binecunoscutul program "Rabla" de înnoire a parcului auto.

Astfel, posesorul unei masini mai vechi de 12 ani poate primi suma de 4.000 de lei daca îsi duce automobilul la casat, banii primiti fiind destinati exclusiv achizitionarii unui autoturism nou.


Sursa:
www.Antena3.ro


Vezi stiri auto despre:
masini, dacia, programul rabla, subventie, rabla, prima de casare, uniunea europeana, dacia 1310, trabant, oltcit, renault 21, non euro, 1310

1 Comentariu pentru MASINILE NON EURO AR PUTEA FI SCOASE DIN CIRCULATIE


[2011-04-03 12:25:56] nik
nu cred ca cineva iti v-a putea interzice circulatia din moment ce ai itp asigurare si oricum este doar o manipulare in favoarea frigiderului ,dar asta e francezii au fabrica de masini deci suferiti romani caci bulgari merg cu super masini din germania care vor fi in top la dotari inca multi ani fata de autohtona noastra indiferent de model. germania 3000 e= clasa c ,romania 6500e =frigider.

Comenteaza aceasta stire auto:
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu (nu va fi publicat pe site)
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu

Alte stiri auto

SUBMENIU

Masini Noi

Masini Second Hand

Auto Utile