MASINI.ODAT.RO - stiri auto, articole auto, Noul Mondeo - model Ford cu punctaj maxim de siguranta
Cauta 

register iconFa-ti cont! login iconIntra in cont!

123auto logo

Noul Mondeo - model Ford cu punctaj maxim de siguranta

Noul Mondeo - model Ford cu punctaj maxim de siguranta


poze Noul Mondeo - model Ford cu punctaj maxim de siguranta

Noul Mondeo - model Ford cu punctaj maxim de siguranta-1 Noul Mondeo - model Ford cu punctaj maxim de siguranta-2 Noul Mondeo - model Ford cu punctaj maxim de siguranta-3
Noul Mondeo - model Ford cu punctaj maxim de siguranta-4 Noul Mondeo - model Ford cu punctaj maxim de siguranta-5 Noul Mondeo - model Ford cu punctaj maxim de siguranta-6

Noul Ford Mondeo a obtinut 35 de puncte la testul pentru protectia pasagerilor adulti. Acesta este unul dintre cele mai bune 10 rezultate din istoria testarilor Euro NCAP.

Mondeo se alatura celorlalte trei modele Ford - Focus, Galaxy si S-MAX - din lista celor mai bine clasate modele la testele Euro NCAP, consolidand pozitia Ford Europa, drept constructor cu cele mai multe vehicule situate intre primele 10 in ceea ce priveste protectia pasagerilor adulti. De asemenea, Mondeo a obtinut un punctaj foarte bun, de 4 stele, pentru protectia pasagerilor copii si i-au fost atribuite doua stele pentru protectia pietonilor.

“Cu fiecare nou model, tintim sa atingem noi performante de siguranta exceptionale. Acest punctaj recent de 5 stele Euro NCAP pentru noul Mondeo este o noua confirmare a abordarii noastre de tip holistic a proiectarii masurilor de siguranta pentru vehiculele Ford, precum si forta Sistemului Ford de Protectie Inteligenta“, a afirmat domnul Gisbert Gaeb, manager pentru siguranta vehiculelor, Ford Europa.

Pentru noul Mondeo, distins cu 5 stele la testul Euro NCAP, de importanta fundamentala este structura ultra-rigida a caroseriei, care reduce deformarea celulei de siguranta a pasagerilor. De asemenea, noul Mondeo a introdus un airbag nou, la nivelul genunchilor soferului, ca parte a Sistemului sau de Protectie Inteligenta, care acum include sapte airbag-uri ca echipament standard pentru intreaga sa gama.

Soferii noului Mondeo vor beneficia de tehnologia Ford pe linie de siguranta cu o multime de noi caracteristici, care imbunatatesc Sistemul de Protectie Inteligenta (IPS) al vehiculului.

IPS include airbag-uri frontale cu cea mai recenta tehnologie si un nou airbag la nivelul genunchiului soferului, precum si airbag-uri toracice laterale pentru scaunele din fata, plus airbag-uri de tip cortina, montate la geamuri care protejeaza complet pasagerii din fata si din spate.

Printre alte tehnologii de siguranta pasiva ale noului Mondeo se numara:
O protectie imbunatatita a soferului prin intermediul unei coloane de directie cu deplasare orizontala
Pedale retractabile de siguranta
Deschidere optimizata a airbag-ului
Sistem imbunatatit de centuri de siguranta, cu elemente de pretensionare pentru pasagerii din fata
Un design avansat al scaunelor
Sistem avansat de protectie a gatului pentru pasagerii din fata
Nivel ridicat de protectie a copiilor cu sistem ISOFIX

Noul Mondeo pune la dispozitie un numar de noi si semnificative tehnologii de siguranta, care furnizeaza noi posibilitati de control activ si evitare a accidentelor.

In afara sistemului standard de franare cu anti-blocare (ABS) cu distributie electronica a fortei de franare (EBD) si un program electronic de stabilitate (ESP) extins, care include asistarea electronica a franelor (EBA), la noul Mondeo Ford au mai fost introduse o multime de tehnologii care pot imbunatati semnificativ siguranta si confortul psihic al utilizatorului, printre care se numara:
Sistem adaptiv de control al vitezei de croaziera (ACC), optional, cu sistem de avertizare la coliziune audio si vizual, de tip Forward Alert (alertare fata - FA) si de atenuare a coliziunii prin franare
Sistem optional de control interactiv al suspensiei vehiculului (IVDC), cu amortizare continua controlata (CCD)
Activare automata a lampilor de avarie in caz de coliziune
Sistem optional de monitorizare a presiunii in pneuri (TPMS) si anvelope de tip Run Flat
Sisteme avansate de iluminare fata (AFS)
Sistem optional de asistare a pornirii in panta (HLA)
Sistem standard de realimentare Ford EasyFuel fara buson, care previne alimentarea eronata a vehiculului
Infiintat in 1997, Euro NCAP ofera clientilor o evaluare independenta a performantelor de siguranta a unora dintre cele mai populare masini vandute in Europa. Prin testele sale riguroase de coliziune, Euro NCAP se doreste a fi un catalizator pentru incurajarea unor imbunatatiri semnificative ale sigurantei pentru noile design-uri de autovehicule.

NOUL FORD MONDEO
Punctaje Euro NCAP anuntate la 26 septembrie 2007
Rezultatele testelor / Puncte obtinute

Protectia pasagerilor adulti / 5 stele
- Fata / 15 puncte
- Lateral / 18 puncte
- Sistem de avertizare a cuplarii centurii de siguranta / 2 puncte
Protectia globala a pasagerilor adulti / 35
Protectia pasagerilor copii / 4 stele
Protectia pietonilor / 2 steleVezi stiri auto despre:
masini, masini noi, ford, euro ncap, abs, esp, ford focus, ford mondeo, ebd, focus, mondeo, ford galaxy, eba, ford s-max, s-max, afs, galaxy, tpms, easyfuel, acc, hla, ccd

0 Comentarii pentru Noul Mondeo - model Ford cu punctaj maxim de siguranta


Nici un comentariu pentru aceasta stire auto.
Fii tu primul care comenteaza

Comenteaza aceasta stire auto:
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu (nu va fi publicat pe site)
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu

Alte stiri auto

SUBMENIU

Masini Noi

Masini Second Hand

Auto Utile