MASINI.ODAT.RO - stiri auto, articole auto, Numarul de accidente rutiere a crescut in 2008
Cauta 

register iconFa-ti cont! login iconIntra in cont!

123auto logo

Numarul de accidente rutiere a crescut in 2008

Numarul de accidente rutiere a crescut in 2008


poze Numarul de accidente rutiere a crescut in 2008

Numarul de accidente rutiere a crescut în 2008, desi politistii au suspendat cu 20% mai multe permise.

Peste 5 milioane de vehicule circula pe strazile din România. Practic, cu aproape 13 % mai mult, comparativ cu 2007, când pe drumurile nationale circulau 4,5 milioane de masini. În aceste conditii si numarul accidentelor rutiere a crescut, desi politistii au ridicat mai multe permise de conducere anul trecut.

Cele mai multe dintre vehiculele care circula pe drumurile din România, adica peste 4 milioane, sunt autoturisme. Acestea sunt urmate la mare distanta de autoutilitare - respectiv 450.000. Numai în Bucuresti sunt înregistrate aproape un sfert din numarul total de vehicule, respectiv putin peste 1,2 milioane.

Odata cu cresterea numarului de masini a crescut si numarul accidentele rutiere. Anul trecut agentii de circulatie au ridicat cu 20% mai multe permise auto decât în 2007 si au dat mult mai multe amenzi. Cu toate acestea, numarul accidentelor grave a crescut.

Politistii vor sa înaspreasca în primul rând sistemul de examinare pentru obtinerea permisului de conducere prin introducerea probei de noapte, în poligon si a unor cursuri de conducere preventiva. În plus, ei considera ca o scoala trebuie sa poata pregati cel putin 10 cursanti, sa aiba minim un profesor de teorie, cinci instructori auto cu cu norma întreaga si cel putin cinci autovehicule. Politia Rutiera vrea sa interzica totodata si folosirea detectoarelor radar. Masura va fi propusa conducerii MAI, de îndata ce Dan Nica, se va aseza în scaunul ministerial.


Sursa:
www.Antena3.ro


Vezi stiri auto despre:
masini, statistici, politia, politia romana, politia rutiera, accidente

0 Comentarii pentru Numarul de accidente rutiere a crescut in 2008


Nici un comentariu pentru aceasta stire auto.
Fii tu primul care comenteaza

Comenteaza aceasta stire auto:
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu (nu va fi publicat pe site)
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu

Alte stiri auto

SUBMENIU

Masini Noi

Masini Second Hand

Auto Utile