MASINI.ODAT.RO - stiri auto, articole auto, Opel se va desparti de General Motors dupa 80 de ani
Cauta 

register iconFa-ti cont! login iconIntra in cont!

123auto logo

Opel se va desparti de General Motors dupa 80 de ani

Opel se va desparti de General Motors dupa 80 de ani


poze Opel se va desparti de General Motors dupa 80 de ani

Producatorul auto german este aproape de a deveni independent de compania mama General Motors dupa 80 de ani, conform unui plan de restructurare anuntat de consiliul de conducere.

Prin aceasta initiatica si societatea Vauxhall, ce reprezinta General Motors în Marea Britanie, va intra în noua companie restructurata si se va desparti de colosul american.

Hans Dechant, seful Adam Opel GmbH , a declarat ca producatorul se va detasa de GM si va reorganiza o companie mixta pentru a atrage insvestitorii si statul care sa o salveze de la faliment.

Carl-Peter Forster, seful diviziei GM Europa , aprecia ca Opel are nevoie de o injectie de capital de 3,3 miliarde euro de la guvernele europene pentru ca planul sa functioneze. Forster aprecia ca viitorul Opel va fi "semnificativ mai independent" ca societate europeana de sine statattoare, dar va mentine legaturi strânse cu GM. Opel declara ca doreste sa îsi mentina accesul la tehnologii noi si sa profite de relatia cu o companie mare.

Astfel ca viitorul celor 10 fabrici General Motors din Europa este acum revizuit. Este foarte probabil ca doua dintre ele sa fie închise din cauza supracapacitatii si pentru a reduce pierderile.

Anuntul restructurarii operatiunilor europene ale General Motors au venit dupa protestele a mii de angajati care au cerut despartirea Opel de GM, pentru a salva compania de la faliment si a pastra locurile de munca. Doar în Germania, Opel are 26.000 angajati din cei 55.000 la nivel european.

GM a primit deja aproape 14 miliarde de dolari ca ajutor de stat si mai doreste înca 17. Pentru anul trecut a raportat pierderi de 30,9 miliarde dolari, din care 2,8 miliarde dolari de la diviziile europene.

Opel spera ca statul german sa acorde ca împrumut cele 3,3 miliarde euro necesari planului de restructurare, devenind primul producator european ce cere ajutorul guvernului.

Opel s-a aflat în declin permanent în ultimii ani. Cota de piata în Europa occidentala a ajuns la 7,9% în 2008, de la 12,6% în 1993, potrivit datelor Asociatiei producatorilor europeni de automobile.

GM Europe a înregistrat 9,08 miliarde dolari pierderi între 2002-2008. Cu toate acestea noul sedan de clasa medie al Opel, Insignia, lansat în noiembrie, a revigorat reputatia companiei, dupa ce a fost ales masina europeana a anului.


Sursa:
www.Antena3.ro


Vezi stiri auto despre:
masini, opel, statistici, gm, general motors, piata europeana, piata americana, subventie, faliment, restructurare, vauxhall

0 Comentarii pentru Opel se va desparti de General Motors dupa 80 de ani


Nici un comentariu pentru aceasta stire auto.
Fii tu primul care comenteaza

Comenteaza aceasta stire auto:
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu (nu va fi publicat pe site)
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu

Alte stiri auto

SUBMENIU

Masini Noi

Masini Second Hand

Auto Utile