MASINI.ODAT.RO - stiri auto, articole auto, Primul autovehicul cu hidrogen din lume in dotarea ADAC
Cauta 

register iconFa-ti cont! login iconIntra in cont!

123auto logo

Primul autovehicul cu hidrogen din lume in dotarea ADAC

Primul autovehicul cu hidrogen din lume in dotarea ADAC


poze Primul autovehicul cu hidrogen din lume in dotarea ADAC

Primul autovehicul cu hidrogen din lume in dotarea ADAC-1 Primul autovehicul cu hidrogen din lume in dotarea ADAC-2

Îngerul Galben al ADAC devine „verde” datorita modelului HydroGen4 al grupului GM/Opel

Primul autovehicul cu hidrogen din lume, cu emisii zero, va fi utilizat pentru asistenta rutiera

Berlin. În cadrul „Zilei Îngerului Galben”, reuniunea anuala a Clubului Auto German (ADAC), grupul GM/Opel a fost reprezentat de un autovehicul HydroGen4 care va fi utilizat de serviciul de asistenta rutiera al clubului în regiunea Berlin-Brandenburg. Modelul HydroGen4, care foloseste hidrogenul drept combustibil, va fi primul autovehicul cu celule de carburant din lume supus rigorilor utilizarii zilnice din domeniul extrem de solicitant al serviciilor de asistenta rutiera.

Utilizarea modelului HydroGen4 reprezinta un element important în cadrul componentei europene a programului mondial GM de testare a celulelor de carburant, care evalueaza peste 100 de autovehicule în conditii de functionare zilnica. Un „Înger Galben” ADAC, nume dat autovehiculelor de asistenta rutiera de urgenta ale clubului auto datorita culorii inconfundabile, va fi dotat cu tehnologia GM/Opel din a patra generatie. Vaporii de apa sunt singurele emisii evacuate prin teava de esapament a motorului cu celule de carburant alimentate cu hidrogen.

GM/Opel a dotat autovehiculul HydroGen4 destinat clubului ADAC cu toate componentele si sistemele necesare pentru a acorda ajutor soferilor aflati în situatii dificile. Printre acestea poate fi amintita reteaua electrica de bord cu sisteme complete de ghidare, de la touch pad-uri speciale pâna la sistemul de navigatie.

ADAC este primul dintre cei noua parteneri Opel (Allianz, Axel Springer, Coca Cola, Hilton, Linde, Schindler, Total si Veolia) care va utiliza autovehiculul în cadrul Parteneriatului pentru o Energie Curata (CEP), acesta culegând informatii importante pe parcursul utilizarii zilnice. Datele cele mai importante vor fi transmise cu ajutorul sistemului de telecomunicatii radio inginerilor de la Opel, care vor monitoriza si evalua motoarele cu hidrogen în vederea dezvoltarii ulterioare. CEP este un proiect finantat de Ministerul german al Transporturilor, Constructiilor si Urbanismului pentru a demonstra posibilitatea utilizarii zilnice a hidrogenului ca alternativa de combustibil pentru transport.
Vezi stiri auto despre:
masini, masini noi, opel, gm, general motors, emisii de noxe reduse, ecologic, economic, protectia mediului inconjurator, eco-friendly, emisii reduse, consum de combustibil redus, emisii zero, vauxhall, hydrogen4

0 Comentarii pentru Primul autovehicul cu hidrogen din lume in dotarea ADAC


Nici un comentariu pentru aceasta stire auto.
Fii tu primul care comenteaza

Comenteaza aceasta stire auto:
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu (nu va fi publicat pe site)
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu

Alte stiri auto

SUBMENIU

Masini Noi

Masini Second Hand

Auto Utile