MASINI.ODAT.RO - stiri auto, articole auto, Suspensia activa - nou de la Ford Mondeo
Cauta 

register iconFa-ti cont! login iconIntra in cont!

123auto logo

Suspensia activa - nou de la Ford Mondeo

Suspensia activa - nou de la Ford Mondeo


poze Suspensia activa - nou de la Ford Mondeo

In luna august a anului 2007, inginerii Ford au cunoscut un succes major prin lansarea unui sistem de suspensie activa atasat noului Ford Mondeo, care nu numai ca ofera o calatorie confortabila, dar o combina cu sportivitate si siguranta sporita.

Acest sistem, denumit Control Dinamic al Autovehiculului, ofera dinamism, confort si setari de suspensie non-standard care elimina eficient problemele generate de schimbul pe care il executa soferii intre actiunea de condus si manevrarea setarilor suspensiei. Odata selectate, setarile indica o schema de reactie a suspensiei, furnizand ajustari rapide si imperceptibile in timp real in functie de comportamentul masinii si de conditiile predominante de drum.

Acest instrument de suspensie activa aduce un plus de rafinament noului Mondeo, deja recunoscut drept cel mai usor manevrabil autoturism din categoria sa.

Mecanismul este urmatorul: odata ce alegerea e facuta, tehnologia de suspensie activa ajusteaza amortizoarele masinii de mai mult de 10 ori pe secunda, pentru a permite cea mai usoara manevrare posibila , prin imbinarea alegerilor soferului cu conditiile de drum (cererile avansate de conducatorul auto vizeaza acceleratia, franarea, viteza de viraj). Toate acestea garanteaza raspunsuri de o mai mare acuratete si fidelitate decat setarile fixate ale unui sistem de suspensie conventional.

Raspunsurile sistemului anterior prezentat sunt bazate pe 7 senzori : cate unul instalat pe fiecare roata si alte trei pozitionate astfel incat sa masoare acceleratia. Informatia furnizata de acesti senzori e colectata intr-o unitate de control electronica ce genereaza toate ajustarile solicitate.

Sistemul e dotat cu abilitatea de a monitoriza in mod interactiv manevrarea masinii, ceea ce conduce, implicit, la cresterea gradului de siguranta si confort. Dotarea cu sapte airbag-uri, un sistem de Franare Anti-Lock (ABS) si un Program de Stabilitate Electronica ii confera un plus de securitate in miscare si permite un control sporit asupra autoturismului.Vezi stiri auto despre:
masini, masini noi, ford, abs, esp, ford mondeo, mondeo, cdc

0 Comentarii pentru Suspensia activa - nou de la Ford Mondeo


Nici un comentariu pentru aceasta stire auto.
Fii tu primul care comenteaza

Comenteaza aceasta stire auto:
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu (nu va fi publicat pe site)
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu

Alte stiri auto

SUBMENIU

Masini Noi

Masini Second Hand

Auto Utile