MASINI.ODAT.RO - stiri auto, articole auto, VOLKSWAGEN RENUNTA LA MARCA SEAT
Cauta 

register iconFa-ti cont! login iconIntra in cont!

123auto logo

VOLKSWAGEN RENUNTA LA MARCA SEAT

VOLKSWAGEN RENUNTA LA MARCA SEAT


poze VOLKSWAGEN RENUNTA LA MARCA SEAT

Volkswagen se restructureaza înainte de 2007. Noul sef al companiei a anuntat ca vrea sa renunte la marca Seat, care nu mai este atât de profitabila. Volkswagen va renunta si la o serie de linii de productie din Europa de Vest. De altfel, stirea ca noul sef al VW, Martin Winterkorn, vrea sa renunte la marca Seat a luat prin surprindere piata auto mondiala. În ultima perioada s-a tot vorbit despre greutatile producatorilor americani, dar despre nemti - numai de bine. Dar se pare ca Winterkorn, care a urmarit îndeaproape operatiunile Seat pe cand era sef la Audi, a devenit nemultumit de faptul ca marca spaniola nu mai este de mult profitabila.

Chiar daca stia acest lucru, fostul presedinte VW a refuzat sa vânda Seat pentru ca asta ar fi însemnat ca transfera o buna parte din tehnologia companiei. Si totusi, saptamâna trecuta Seat a fost deja scos din uzina VW din Bruxelles, facând loc platformei A1, a celor de la Audi. Problemele sunt însa mult mai complexe pentru producatorul german. Volkswagen renunta si la trei linii de productie în Europa de Vest. Chiar si în conditiile în care vor creste vânzarile, fabricile companiei se dovedesc a fi excedentare. Pentru muncitorii din Germania vestea loveste cel mai tare: VW a anuntat ca va renunta la aproximativ 20.000 de locuri de munca.

O alta problema a germanilor, dar si a altor producatori europeni care îsi doresc sa exporte peste ocean, în America, este diferenta de curs valutar. Diferenta dintre un euro puternic si un dolar mai mic conduce la pierderi majore, daca autoturismele sunt produse si asamblate în Europa. Oficialii VW au ajuns la concluzia ca pentru a fi competitivi, trebuie sa produca în America. Alte câteva zone studiate atent de producatorul german sunt Rusia, India si China. Si este foarte probabil ca productia sa fie mutata în aceste tari. Cine ar putea sa refuze forta de munca ieftina, dar calificata?

Sursa:
www.Antena3.ro


Vezi stiri auto despre:
masini, masini noi, volkswagen, vw, audi, seat, restructurare, audi a1, a1

0 Comentarii pentru VOLKSWAGEN RENUNTA LA MARCA SEAT


Nici un comentariu pentru aceasta stire auto.
Fii tu primul care comenteaza

Comenteaza aceasta stire auto:
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu (nu va fi publicat pe site)
  • * obligatoriu
  • * obligatoriu

Alte stiri auto

SUBMENIU

Masini Noi

Masini Second Hand

Auto Utile